الاكله هى التركين
والتركين يعنى الملوحه
طريقه العمل:
_ناخذ التريكين من الثلاجة ثم نفتح البرطمان وناخد جزء صغير منة وندبو في ماء ساخن ونصفية في مصفة ليخرج الشوك.
_ نضع حبت زيت في طاسة وبصل مفروف و نضع ذلك طاطم ونضع التريكين علي النار ونضع توم مفروم وفلفل
_ ثم نحضر الجوراسة في الدوكة وبالهنة والشفة (حبت دقيق علي ماء وزرة ملح
الطريقة الثانية لو التريكين طازة بدون غالي علي النار او يشم ريحة النار بس تحط علية بصل ني
وهذة الاكلة التريكين كل جمعة يوم الاجازة بنكلها في البيت علشان انا لو خرجت بعد هذة الاكلة تحس الناس كلها بتشم الريحة الجميلة علشان كدة بنعملها كل جمعة ولو في اي معلومات اضافية احب اعرفة او طريقة غير دي واتمني ان اتعلم منكم المذيد
اخوكم الشيف اسلام
وبعد كدة نهضم هذة الاكلة مع الحلو مر